လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ပို႔စ္ေလး တစ္ခုေလာက္တင္လုိက္ပါဦးမယ္....
အိမ္လုပ္ပဲပင္ေပါက္က လတ္ဆတ္သလုိ ပုိ႔စ္ကလည္း ပဲပင္ေပါက္ေဖာက္ၿပီးၿပီးခ်င္း တင္လုိ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ပါပဲ။
ထင္မထားေလာက္ေအာင္လြယ္ကူတဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ေဖာက္နည္းပါ။
အရင္လုပ္ဖူးသူေတြရွိၾကသလုိ သိၿပီးသားၿဖစ္ႏွင္႔ၿပီး ၿဖစ္ရင္လဲ ၿဖစ္မွာပါ။
ဒါေပမယ္႔ အခ်က္ေသခ်ာမသိရင္ေတာ႔ အဲဒီလြယ္တယ္ထင္တဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ကလည္း ပ်က္ေသးတာေနာ။
ပထမတစ္ေခါက္ လုပ္တုန္းကေတာ႔ ပဲပင္ေပါက္က ဆက္မၾကီးပဲ အၿမစ္ေတြအမ်ားၾကီးထြက္လာလုိ႔ လႊင္႔ပစ္လုိက္ရတယ္။
ပဲပင္ေပါက္လုပ္မယ္ဆိုရုင္ Mung Bean လုိ႔ေခၚတဲ႔ ပဲအစိမ္းေလးေတြသံုးရပါမယ္။
စုစုေပါင္း ၄ ရက္ေလာက္ၾကာရင္ စားလုိ႔ရၿပီ။
ပထမဆံုးပဲလက္တစ္ဆုပ္စာေလ်ာ႔ေလ်ာ႔ကို ေရတစ္ည (သို႔) ၁၂ နာရီအနဲဆံုးစိမ္ပါ။
ဒီလုိအေညွာင္႔ေသးေသးေလးေတြ ထြက္လာရင္ ပဲပင္ေပါက္ေဖာက္မယ္႔ဗူး (သို႔) ဇလံုထဲေၿပာင္းထည္႔လုိ႔ရၿပီ။ ေနာက္ အလင္းေရာင္မ၀င္ေအာင္ Aluminum Foil နဲ႔ ေသခ်ာအုပ္ပါ။ မနက္တစ္ၾကိမ္ ၊ ညတစ္ၾကိမ္ေရေလာင္းေပးရင္ ရၿပီ။ ေရေလာင္းၿပီး ေရစစ္ၿပီးမွ ၿပန္အုပ္ပါ။
ဒါကေနာက္ဆံုးေန႔ အၿမစ္ကေလးေတြ ၿဖတ္မထုတ္ခင္။ အၿမစ္ေတြ ဖယ္လုိက္ရင္ေတာ႔ ေၾကာ္၊ခ်က္စားဖုိ႔အသင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ။ အိမ္လုပ္ဆိုေတာ႔ ပိုၿပီး လတ္ဆတ္သလို ေစ်းလဲပိုသက္သာတာေပါ႔။
EVY's Kitchen အစားအေသာက္ စာမ်က္ႏွာ http://www.evyfoodlover.com ကေန ကူးယူ ေဖာ္ျပပါတယ္။
ဧရာဝတီ
0 comments:
Post a Comment