က်န္းမာေရးမွာ အေရးပါတဲ့ Nucleic Acids


အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းရဲ႕ ပြန္းစား ပ်က္စီး မႈေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း Nucleic Acids သိုေလွာင္ ထားျခင္းမွာ ကုန္ခန္းသြား ရပါတယ္။ Nucleic Acids ေတြဆိုတာက ဆဲလ္မ်ားရဲ႕ ဒီအင္န္ေအ (DNA) ႏွင့္ အာရ္အင္န္ ေအ (RNA) တည္ေဆာက္ရာမွာ အေျခခံအုတ္ျမစ္ေတြပဲ ျဖစ္တယ္။ ခႏၶာကိုယ္ကို ယင္းအာဟာရဓာတ္ ပစၥည္းမ်ား ျဖည့္တင္းေပးျခင္းက အိုမင္း ရင့္ေရာ္ျခင္းနည္းစဥ္ကို ေႏွးေကြး ေစႏိုင္ပါတယ္။
တိရစၦာန္မ်ားမွာ ေလ့လာမႈမ်ားႏွင့္ လူမ်ားအေပၚ ေစာင့္ၾကည့္ေလ့လာတဲ့ ေဆးခန္းတြင္ ေလ့လာမႈတခ်ိဳ႕မွာ လူ႔သက္တမ္း ပိုရွည္ေစေၾကာင္းႏွင့္ အျခားက်န္းမာ ေရးအရည္အေသြးဆိုင္ရာ တိုင္းတာ ခ်က္မ်ား (ဥပမာ-စြမ္းအင္တိုးတက္ လာျခင္း၊ အသားအေရ ပိုက်န္းမာ လာျခင္းႏွင့္ အသက္အရြယ္ေၾကာင့္ ေပၚေပါက္တဲ့ အကြက္၊ အစက္မ်ား အျဖစ္နည္း လာျခင္း) မွာ အလားအလာ ေကာင္းေၾကာင္း ျပသထား တာရွိပါတယ္။
ဒါ့ေၾကာင့္ Nucleic Acids ၾကယ္ဝစြာပါရွိတဲ့ ဆာဒင္းငါး (ငါးေသတၲာငါး)၊ မိႈ၊ ကညြတ္၊ ဂ်ံဳေစ့အေညႇာက္၊ ဆယ္လ္မြန္ငါးႏွင့္ ဟင္းႏုနယ္မ်ားကို စားႏိုင္ပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ယင္းအာဟာရဓာတ္ မ်ားကို ျဖည့္စြက္စာ အသြင္အေနႏွင့္ စားႏိုင္ပါတယ္။
Credit - ရုိးရာေလး

0 comments:

Post a Comment