ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကေတာ႔ မုန္ညင္းထုတ္၊ မုန္လာဥျဖဴ၊ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းသီး၊ကိုရီးယားသစ္ေတာ္သီး(ရႏိုင္လွ်င္) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ကူဆိုင္(ၾကက္သြန္ျမိတ္ကဲ႔သို႔အပင္ေသး)၊ ဂ်င္း၊ ဂ်ဴံမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ပြေျခာက္၊ႏွမ္း တို႔လိုအပ္ပါတယ္။
ဂင္မ္ခ်ီအျဖဴလုပ္တာနဲ႔ေတာ႔ ဘာမွသိပ္မကြာပါဘူး။ ငရုတ္သီးပါတာနဲ႔ မပါတာဘဲရွိမယ္ က်န္တာကေတာ႔ တူပါတယ္။
ပထမဦးဆံုး မုန္ညင္းထုတ္ ၂ပိသာခန္႕ကို ေရေဆးျပီး အလယ္ကေနထက္ျခမ္းခဲြျပီး ဆားနဲ႔နယ္ျပီး ႏြမ္းသြားေအာင္ ဖိေပးထားပါ။ ဂ်ဴံမႈန္ႏွစ္ဆယ္သားခန္႔ကို ခပ္ပစ္ပစ္ၾကိဳထားျပီး အေအးခံထားပါ။ ငရုတ္ပြေျခာက္ကို အေစ႔ထုတ္ေရစိမ္ျပီး ၾကက္သြန္နီ ငါးဥ ၾကက္သြန္ျဖဴဥေသး သံုးဥ၊ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ တိုကိုေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ထားပါ။ မုန္လာဥျဖဴ၊မုန္လာဥနီ၊ ပန္းသီး ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ကူဆိုင္တို႔ကို လက္ေလးသစ္ခန္႔ အေခ်ာင္းရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးထားပါ။
မုန္ညင္းထုတ္ႏြမ္းတာနဲ႔ ေရေအးနဲ႔ ေဆးပါ။ ျပီးရင္ အရည္ေတြကို ညစ္ပစ္ပါ။
အားလံုးျပီးတာနဲ႔ ဇလံုခပ္ၾကီးၾကီးထဲကို ခုနက ၾကိတ္ထားတဲ႔ ငရုတ္သီးအႏွစ္ကိုထည္႔ ဂ်ဳံၾကိဴထားတာထည္႔ ငံျပာရည္ သံုးဇြန္းထည္႔ သၾကားတစ္ဇြန္းထည္႔ အရသာအေပါ႔အငံကို ျမည္းၾကည္႔ပါ။ လိုအပ္ရင္ထပ္ထည္႔ပါ။ ႏွမ္းနည္းနည္းထည္႔ပါ။ အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊျပီး လွီးထားတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြကိုထည္႔ သမေအာင္လုပ္ေပးပါ။ ျပီးတာနဲ႔ မုန္ညင္းထုတ္ကို ဇလံုထဲမွာလုပ္ထားတဲ႔ အဆာေတြနဲ႔ ႏွ႔ံေအာင္လုပ္ျပီး ဘူးထဲကိုထည္႔သိပ္ပါ။ တစ္ရက္ေလာက္ထားလိုက္ရင္ စားလို႔ရပါျပီ။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားရင္ေတာ႔ ၾကာၾကာထားလို႔ရပါတယ္။ အျပင္မွာထားရင္ေတာ႔ ခဏေလးနဲ႔ ခ်ဥ္ပါတယ္။
မွတ္ခ်က္။ ။ ဂင္မ္ခ်ီလုပ္တဲ႔အခါ ဗီနီကာတို႔ ကိုရီးယားငရုတ္ဆီ (gochujang)တို႔လံုး၀မသံုးပါဘူး။သံုးမိမွာစိုးလို႔ပါ။
0 comments:
Post a Comment