ေန႔စဥ္သရက္သီး ၁၀၀ ဂရမ္စားသုံးျခင္းက အဝလြန္သူမ်ား၏ ေသြးအတြင္းမွ သၾကားဓာတ္ပမာဏကုိ ေလ်ာ့က်ေစဟုဆုိ

သရက္သီး သုိ႔မဟုတ္ သရက္သီးမွ ထုတ္လုပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္မ်ားကုိ ေန႔စဥ္ပုံမွန္စားေသာက္ျခင္း က အရြယ္ေရာက္ၿပီးသား အဝလြန္သူမ်ားတြင္ ေသြးအတြင္းသၾကားပါဝင္မႈ ပမာဏကုိေလ်ာ့က်ေစၿပီး ခႏၶာကုိယ္အေလးခ်ိန္အတြက္လည္းဆုိးက်ဳိးသက္ေရာက္ျခင္းမရွိေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ခုတြင္ ေတြ႕ခဲ့ရသည္။ ထုိေလ့လာမႈကုိ အေမရိကန္ႏိုင္ငံ အုိကလာဟုိးမားျပည္နယ္တြင္ျပဳလုပ္ခဲ့ၿပီး အသက္ ၂၀ မွ ၅၀ အၾကားရွိ အဝလြန္သူ က်ား၊ မ အေယာက္ ၂၀ ပါဝင္ခဲ့သည္ဟု သိရသည္။

ေလ့လာသူမ်ားက ေလ့လာမႈတြင္ပါဝင္သူမ်ားကုိ ေအးခဲထားေသာသရက္သီးေျခာက္မ်ားသုိ႔မဟုတ္သရက္
သီးမွထုတ္ယူထားေသာအရည္မ်ားကုိေန႔စဥ္ဂရမ္၁၀၀နီးပါးစားသုံးေစခဲ့ၿပီး၎တုိ႔၏ ေျပာင္းလဲမႈမ်ားကုိ
ေလ့လာခ့ဲသည္။၁၂ပတ္ၾကာ ေန႔စဥ္ပုံမွန္သရက္သီးစားသုံးေစၿပီး ေနာက္ေလ့လာမႈတြင္ပါဝင္သူမ်ား၏
ေသြးအတြင္းသၾကားဓာတ္ပါဝင္မႈ ေလ်ာ့နည္းလာေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရၿပီး ထုိ သက္ေရာက္မႈကုိ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္သာမက အမ်ဳိးသားမ်ားတြင္ပါ ေတြ႕ခဲ့ရသည္။

ယင္းအျပင္သရက္သီးစားသုံးျခင္းကအမ်ဳိးသားမ်ားတြင္ကုိယ္အေလးခ်ိန္အနည္းငယ္သာက်ဆင္းသြားေ
စၿပီးအမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ခႏၶာကုိယ္အေလးခ်ိန္ ေျပာင္းလဲမႈမ်ဳိးကုိ မေတြ႕ခဲ့ရေပ။

“ဒီေလ့လာမႈအရ သရက္သီးကုိ ပုံမွန္စားသုံးျခင္းက အဝလြန္သူမ်ားအတြက္ ၎တုိ႔ေသြးအတြင္းသ ၾကားဓာတ္ပါဝင္မႈ ပမာဏကုိေလွ်ာ့ခ်ရန္ သုိ႔မဟုတ္ ထိန္းထားရန္ အေထာက္အကူျပဳႏုိင္ေၾကာင္းကုိ သက္ေသျပျခင္းျဖစ္သည္ဟု ေလ့လာမႈတြင္ပါဝင္သူတစ္ဦးက ဆုိသည္။ ထုိသုိ႔ျဖစ္ရျခင္းက သရက္သီး တြင္ bio-active ျဒပ္ေပါင္းမ်ားႏွင့္ ေသြးအတြင္းမွ သၾကားဓာတ္ကုိ ထိန္းသိမ္းရာတြင္ အေထာက္အ ကူျဖစ္ေစသည့္ antioxidant တစ္မ်ဳိးပါဝင္ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္သည္ဟုလည္း ယင္းကထပ္မံေျပာၾကားခဲ့ သည္။

သရက္သီးသည္ဗီတာမင္ C ၊ ဗီတာမင္ A ႏွင့္ ဗီတာမင္ B6 တုိ႔ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္ေသာ အသီးအႏွံတစ္ မ်ဳိးျဖစ္ၿပီး ယင္းတြင္ေသြးအတြင္းသုိ႔ သၾကားဓာတ္မ်ားဝင္ေရာက္ျခင္းကုိ ေလ်ာ့က်ေစသည့္ အမွ်င္ ဓာတ္တစ္မ်ဳိးပါ ပါဝင္သည္ဟုလည္း သိရသည္။ သုိ႔ေသာ္ ယခုေလ့လာေတြ႕ရွိမႈသည္ ကနဦးရလဒ္ တစ္ခုသာျဖစ္ၿပီး ယင္းကုိေဆးပညာဆုိင္ရာစမ္းသပ္မႈမ်ား ထပ္မံျပဳလုပ္ရဦးမည္ဟုလည္း ယခုေလ့လာ မႈကုိဦးေဆာင္ျပဳလုပ္ခဲ့သူ ေဒါက္တာလူးကပ္စ္က ေျပာၾကားခဲ့သည္။

Democracy Today Daily

0 comments:

Post a Comment