အေမရိကန္စိုက္ပ်ဳိးေရးဌာနနဲ႔ သဘာဝပတ္ဝန္းက်င္ထိန္းသိမ္း ေရးဆိုင္ရာေဆာင္ ရြက္ သူ မ်ား အဖြဲ႕ေတြက လတ္လတ္ဆတ္ ဆတ္အသီးအရြက္ေတြမွာ ဓာတု ေဆးဝါးေတြပါရွိတတ္တာကို စား သံုးသူေတြကို ႏွစ္စဥ္သတိေပး ေလ့ရွိပါတယ္။ ပန္းသီး၊ စေတာ္ ဘယ္ရီ၊ စပ်စ္သီး၊ ေဒါက္ခြရြက္၊ သခြားသီး၊ ခ်ယ္ရီသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္ သီး၊ အာလူးစတာေတြဟာ သန္႔ ရွင္းမႈမရွိတဲ့စာရင္းထဲအၿမဲလုိလုိ ဝင္ေနေလ့ရွိပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္မို႔ ႐ိုး႐ိုးရွင္းရွင္းနဲ႔၊ အကုန္အက်သက္သာစြာနဲ႔ ဓာတု ေဆးဝါးေတြသန္႔စင္ႏိုင္မယ့္နည္း လမ္းအခ်ဳိ႕ကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါ တယ္။
ရွလကာရည္ ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းနဲ႔ ေရ ၉၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေရာစပ္ ထားတဲ့ေရထဲကို ဟင္းသီးဟင္း ရြက္ေတြ၊ အသီးအႏွံေတြကို ၁၅ မိနစ္ကေန မိနစ္ ၂၀ အထိစိမ္ ထားေပးပါ။ ေရဇလံုထဲမွာ အညစ္အေၾကးေတြက်န္ခဲ့တာ ေတြ႕ရမွာပါ။ အဲဒီေနာက္ ေရသန္႔ သန္႔နဲ႔ထပ္ေဆးလိုက္တဲ့အခါ ဓာတုေဆးကင္းစင္သန္႔ရွင္းတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြရမွာပါ။ ဒီနည္းက ဘယ္ရီသီးလိုမ်ဳိး ေပါက္ၿပဲလြယ္တဲ့အခြံပါးသီးႏွံ ေတြကို ေဆးဖို႔အဆင္မေျပတဲ့ အတြက္ သံပရာရည္နဲ႔အစားထုိး ေဆးေၾကာႏုိင္ပါတယ္။
ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့ ေရထဲကို ဆားနည္းနည္းထည့္ၿပီး ေဆးႏုိင္သလို ေရခဲေရေအးေအး နဲ႔ေဆးေၾကာရင္လည္း ပိုးမႊား ေတြကို ၇၀ ရာခိုင္ႏႈန္းကေန ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းထိေသေစႏိုင္တယ္ လို႔ဆိုပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ မိသား စုေတြက်န္းမာေစဖို႔ အစားအေသာက္ေတြကိုသန္႔ရွင္းေအာင္ ေဆး ေၾကာစားသံုးၾကရေအာင္ပါ။
Ref: healthynaturalworld.com
7Day
0 comments:
Post a Comment