ဗိုက္ေခါက္အဆီကိုေလ်ာ့က်ေစမည့္ အစားအစာမ်ား



၀မ္းဗိုက္ပိုင္းအဆီပိုမ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ရန္ အေကာင္းဆံုးနည္းလမ္းမွာ ကယ္လိ္ုရီနည္းေသာ အစားအစာမ်ား ပံုမွန္စားၿပီး ေလ့က်င့္ခန္း ျပဳ လုပ္ျခင္းပင္ျဖစ္သည္။ ဗိုက္ခ်ပ္ေစရန္ ကူညီေပးမည့္ အစားအေသာက္ မ်ားကို လမ္းၫႊန္ေပးလိုက္ပါသည္။


ဗာဒံေစ့တြင္ အေရျပားကို အားေကာင္းေစေသာ ဗီတာမင္အီးႏွင့္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္တို႔သာ ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္မဟုတ္ဘဲ အခ်ိန္အေတာ္ၾကာ ဆာေလာင္မႈမျဖစ္ေစရန္ ကူညီမည့္ အမွ်င္ဓာတ္လည္း ပါ၀င္သည္။ ဗာဒံေစ့မ်ားမွာ ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈ အနည္းငယ္ ျမင့္မားေသာ္လည္း ဗိုက္ေခါက္မထြက္ေစႏုိင္ေပ။ ဆာေလာင္ျခင္းကို တားဆီးရန္ သေရစာအျဖစ္ ဗာဒံေစ့လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္ စားလိုက္ပါ။

ဖရဲသီးမ်ားတြင္ ေရဓာတ္ ၈၂ ရာခိုင္ႏႈန္းပါ၀င္သျဖင့္ အခ်ိန္အၾကာႀကီး ဆာေလာင္မႈမရွိေစရန္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။ ခႏၶာကိုယ္ထဲရွိ ပိုေနေသာ ဆုိဒီယမ္ဓာတ္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးသည္။ ဖရဲသီးတြင္ ဗီတာမင္စီလည္း ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ကာ တစ္ခြက္စာတြင္ ကယ္လိုရီ ၁၀၀ မွ်သာ ပါ၀င္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ဖရဲသီးကို သေရစာအျဖစ္ စားေပးသင့္သည္။

ပဲမ်ား ပံုမွန္စားေပးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္အဆီမ်ားကို ဖယ္ရွားရန္ ကူညီႏုိင္ၿပီး ႂကြက္သားမ်ား ဖံြ႕ၿဖိဳးလာကာ အစာေျခဖ်က္မႈကို အားေကာင္းေစသည့္ ပဲမ်ား စားသံုးျခင္းျဖင့္ အခ်ိန္အၾကာႀကီး ဗိုက္မဆာဘဲေနႏိုင္ မည္ျဖစ္သည္။

အစိမ္းေရာင္ရွိေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား အမ်ိဳးမ်ိဳးတြင္ ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈ အလြန္နည္းပါးၿပီး အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ဗီတာမင္မ်ား၊ သတၱဳဓာတ္မ်ား ပါ၀င္သျဖင့္ အဆီေလွ်ာ့လိုသူမ်ား အထူးစားေပးသင့္သည္။

သခြားသီးမ်ားမွာ အလြန္ပင္ လန္းဆန္းေစၿပီး ကယ္လိုရီနည္းပါး ေသာ အစားအစာျဖစ္သည္။ သခြားသီးတြင္ ေရဓာတ္ ၉၆ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ ပါ၀င္သျဖင့္ အေအးဓာတ္ေပးေသာ အစားအစာျဖစ္သည္။ သခြားသီးတစ္လံုးလံုးတြင္ ကယ္လိုရီ ၄၅ သာ ပါ၀င္သျဖင့္ အဆီေလွ်ာ့ခ်လိုသူမ်ား စားေပးသင့္သည္။

ေထာပတ္သီးတြင္ အေရးပါေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ား ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ၿပီး အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္က်န္းမာေစေသာ အဆီဓာတ္မ်ား ပါ၀င္၍ ဗိုက္သားအဆီကို လြယ္ကူစြာ ေလာင္ကြၽမ္းေစႏိုင္သည္။

နံနက္စာတြင္ ဂ်ံဳၾကမ္းပါ၀င္ေသာ အစားအစာမ်ား စားေပးျခင္းျဖင့္ ဗိုက္ျပည့္ေနမည္ျဖစ္ကာ အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ရန္ ကူညီႏိုင္သည္။ ဂ်ံဳၾကမ္းမ်ားတြင္ ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈနည္းသည့္အျပင္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္စြမ္းအင္ကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းျဖစ္ေပၚေစသည္။ ေသြးထဲ ကိုလက္စထေရာပါ၀င္မႈ ကိုလည္း ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္သည္။

ခႏၶာကိုယ္စနစ္ထဲရွိ အရည္ပိုမ်ား၊ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ ရွားပစ္ရန္ ေရလံုေလာက္စြာ ေသာက္ပါ။ သင္၏ ခႏၶာကိုယ္ကို ေရဓာတ္ ေကာင္းစြာျဖည့္တင္းထားျခင္းျဖင့္ ၀မ္းဗိုက္ပိုင္းတြင္ အဆီမ်ား စုေ၀းမျဖစ္ေပၚေစရန္ ကူညီႏုိင္သည္။

ပန္းသီးမ်ားတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္ၿပီး အာဟာရဓာတ္မ်ား ပါ၀င္သျဖင့္ သင့္တင့္ေသာ ပမာဏအတုိင္း စားသံုးေပးသင့္သည္။

င႐ုတ္ေကာင္းစားေပးျခင္းျဖင့္ အစာေျခဖ်က္မႈဆိုင္ရာ အဂၤါမ်ားအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္ၿပီး ၀မ္းဗိုက္ပိုင္းအဆီကို ဖယ္ရွားရန္လည္း ေကာင္းသည္။ အေရျပားသန္႔ရွင္းေနေစရန္လည္း င႐ုတ္ေကာင္း စားေပးသင့္သည္။

အထက္ပါ အစားအစာမ်ား ပံုမွန္စားေပးျခင္းအျပင္ ဗိုက္ေခါက္အဆီေလွ်ာ့ခ်လိုသူမ်ားအေနျဖင့္ ေလ့က်င့္ခန္း ပံုမွန္လုပ္ရန္ လိုအပ္သည္။

—Ref: TOI

0 comments:

Post a Comment