ငါးသံပရာေပါင္း ခ်က္နည္း



ငါးသံပရာေပါင္းမွာ ဇီးခ်ဳိသီးလည္း ပါ၀င္တာမုိ႔ အရသာက ခ်ဳိျပီ ထူးျခား ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ လုပ္ရလည္း အရမ္းလြယ္ျပီ စားလုိ႔ ေကာင္းတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္..
-
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
-
တလာဗီယားငါး – ၁ေကာင္ (၃၅၀- ၄၀၀ဂရမ္)
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္း၊နီ – ၄ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မႊာ (အ၀ုိင္းပါးပါးလွီးပါ)
ဇီးခ်ဳိသီး – ၄လံုး
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ – ခြက္တ၀က္ (၁၀၀မီလီလီတာ)
နံနံပင္ – လက္တဆုတ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
-
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
-
၁။ ငါးကို ေၾကခြံဖယ္၊ သန္႔စင္ျပီ ဓားျဖင္႔ အေမွ်ာင္းမႊန္းေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ တလဗီယားငါးကို ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ထားပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ေဆာ႔ရည္ အတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ ( ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၊သံပရာရည္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သၾကား၊ ငံျပာရည္၊ေရ) အားလံုးကို ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲ ထည္႔ျပီး သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ထိုေဆာ႔အရည္မ်ားကုိ တလာဗီယားငါးေပၚသို႔ ေလာင္းထည္႔၊ ဇီခ်ဳိသီးထည္႔ျပီ၊ နံနံပင္(အနည္းငယ္) အုပ္ျပီ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ။
၄။ အရသာရွိေသာ ငါးသံပရာေပါင္းကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
-
Wutyeefoodhouse

0 comments:

Post a Comment