ကန္စြန္းဥရဲ႕က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူး


ကန္စြန္းဥရဲ႕ အမွ်င္ဓာတ္ပါဝင္မႈဟာ အာလူးမွာပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ထက္ ၂ဆပိုမ်ားပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ ၇ ဂရမ္ဟာ အသားေတြမွာပါဝင္တဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္နဲ႔ တူပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကစီဓာတ္နဲ႔ အသားဓာတ္ေတြ ပါဝင္ၿပီး က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳတဲ့ ကာဗြန္ဟိုက္ဒ႐ိုဒ္ ကိုလံုေလာက္စြာရရွိႏိုင္ပါတယ္။ 
ကန္စြန္းဥမွာ Vitamin B6 ပမာဏမ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ Vitamin B6 က ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အေရးပါလွတဲ့ ေသြးလႊတ္ေၾကာနဲ႔ ေသြးေၾကာေတြကို သန္မာေစၿပီး ေသြးစီးဆင္းမႈကို ေကာင္းစြာအေထာက္အကူျပဳပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ကန္စြန္းဥမွာ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ အေျမာက္အမ်ားပါဝင္ပါေသးတယ္။ ပိုတက္စီယမ္က ကိုယ္တြင္း ဆိုဒီယမ္ပမာဏနဲ႔ ေသြးလည္ပတ္မႈကို ပံုမွန္ျဖစ္ေစလို႔ ေသြးအားနည္းသူေတြစားသံုးသင့္ပါတယ္။ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းကို ထိန္းညႇိေပးႏိုင္တဲ့အျပင္ ဦးေႏွာက္နဲ႔ အာရံုေၾကာ ေကာင္းမြန္ေအာင္ ေထာက္ပံ့ေပးပါတယ္။ 
ဘိုက္တာကလိုရင္းနဲ႔ Vitamin Aက အေရးႀကီးတဲ့ ေရာဂါကာကြယ္တဲ့ Antioxidant ဓာတ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ အရြယ္အစားသိပ္မႀကီးတဲ့ ကန္စြန္းဥတစ္လံုးက သင့္ရဲ႕ တစ္ေန႔တာလိုအပ္တဲ့ Vitamin A ပမာဏကိုေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥမွာပါဝင္တဲ့ Antioxidant ဓာတ္က ကင္ဆာေရာဂါ အေတာ္မ်ားမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဘိုက္တာကလိုရင္းဓာတ္ေၾကာင့္ သင့္အေရျပား ေနေလာင္ဒါဏ္ကို သက္သာေစႏိုင္သလို UV ကိုကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ 
Vitamin C နဲ႔ E ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္တဲ့ ကန္စြန္းဥဟာ ေရာဂါကာကြယ္ေစႏိုင္သလို အေရျပားနဲ႔ ဆံပင္ကို အထူးေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment