အစြမ္းထက္ “ဂ်င္း” ပင္၏အာနိသင္မ်ား။


ပင္ႏုပင္ေပ်ာ့မ်ိဳးျဖစ္၏။

အျမင့္(၃)ေပမွ (၄)ေပခန္႕ထိျမင့္ၿပီး ရြက္ေရာင္ ပင္စည္မ်ိဳး ျဖစ္သည္။

အရြက္မွာ ရြက္ဖ်ားခြ်န္းၿပီး ရြက္ရင္း သြယ္သည္။

အညိဳႏုေရာင္ ရွိေသာေျမေအာက္ပင္စည္ ဥအတတ္ရွိၿပီး ဥ၏အဆစ္ေနရာမ်ား တြင္အဖတ္ေလး မ်ားရွိသည္။

ေအးေသာဓာတ္ရွိ၏။

ႏႈတ္ကို ၿမိန္ေစ၏။ ေၾကက်က္ လြယ္၏။

၀မ္းမီးကို ေတာက္ေစ၏။

သလိပ္ လည္းေျခေဒါသ ကိုႏိုင္၏။

ဆီး၀မ္း ကိုရႊင္ေစ၏။

အဆိပ္ ကိုႏိုင္၏။

အသနာ၊ရင္နာ၊ေလနာတို႕ကိုႏုိင္၏။

ျပင္းထန္ေသာအနာေပါက္ျခင္းႏွင့္ထိခုိက္ျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္သည့္ေရာင္တင္းေသာေရာဂါမ်ား
ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။

ဂ်င္းစိမ္းဥတတ္အရည္ႏွင့္ပ်ားရည္ကိုေရာစပ္ကာလ်က္ေပးပါက ႏွာေစေခ်ာင္းဆုိး ႏွင့္ပန္းနာရင္ၾကပ္ေရာဂါ
မ်ားေပ်ာက္ကင္းသည္။

ဂ်င္းစိမ္းရည္ႏွင့္ၾကက္သြန္နီဥမွညွစ္ေသာအရည္တို႕ကိုမွ်တစြာေရာေသာက္ေသာ္ ေအာ့အန္ျခင္း၊ ႀကိဳ႕ထိုးျခင္းမ်ားေပ်ာက္သည္။

ဂ်င္စိမ္းရည္အားႏွမ္းဆီႏွင့္ ႀကိဳခ်က္ ကာရေသာဆီကိုအဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းေသာေနရာတြင္လိမ္းေပးေသာ္ ေ၀ဒနာမ်ားလွ်င္ျမန္စြာသက္သာ ေပ်ာက္ကင္းသည္။

ဂ်င္းစိမ္းကို၀ါးၿပီးကိုက္ေသာေနရာတြင္ငံုထားပါကသြားကိုက္ျခင္း၊သြားနာျခင္းမ်ား ေပ်ာက္ကင္းသည္။

ဂ်င္းစိမ္း၊ထန္းလွ်က္ႏွင့္ကြမ္းရြက္တို႕ကို ေရာကာျပဳတ္ေသာက္ေသာ္တုတ္ေကြးနာ ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္ၿပီး သားဖြားမိခင္မ်ားအတြက္ ေသြးသားစင္ၾကယ္ေစသည္။

Credit: Julyshwemoe

0 comments:

Post a Comment