ၾကက္သြန္နီမွရရွိေသာ အက်ိဳးေက်းဇူး (၈) ခ်က္


သင့္ကိုၾကက္သြန္နီက မ်က္ရည္က်ေစတာေၾကာင့္ သင္စိုးရိမ္မသြားပါနဲ႔။ အမွန္ေတာ့ သူက သင့္ေရာဂါေတြကို ဝွက္ဖဲေလးတစ္ခုအေနနဲ႔ တိုက္ခိုက္ေပးေနတဲ့ မိတ္ေဆြပဲျဖစ္ပါတယ္။ သင္ေန႔စဥ္ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ ဟင္းလ်ာေတြမွာ ၾကက္သြန္နီကို ေဖာေဖာသီသီ သံုးေပးရံုနဲ႔ ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီရဲ႕ မယံုႏိုင္ေလာက္ေအာင္ အက်ိဳးျပဳပံုေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။


၁။ ၾကက္သြန္နီမွာပါဝင္တဲ့ Phytochemical က သင့္ကိုယ္တြင္းက ဗီတာမင္စီဓာတ္ကို ပိုမိုပြားမ်ားေစၿပီး ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို တိုးတက္ေစပါတယ္။

၂။ ခ႐ိုမီယမ္သတၱဳဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္လို႔ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

၃။ ရာစုႏွစ္မ်ားစြာကတည္းကစ၍ ယခုအခ်ိန္ထိ ၾကက္သြန္နီကို အနာေရာဂါကုသရန္ႏွင့္ ေရာင္ရမ္းျခင္း ေတြေလ်ာ့နည္းေစဖို႔ အသံုးျပဳခဲ့ၾကပါတယ္။

၄။ သင့္အစားအေသာက္ထဲမွာ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီးစားရတာကို သင္ႏွစ္သက္ပါသလား? ဟုတ္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဒါဟာ ဝမ္းသာစရာပါပဲ။ ၾကက္သြန္စိမ္းက သင့္ကို ေကာင္းမြန္တဲ့ ကိုလက္စထေရာပမာဏကို ထုတ္ေပးၿပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳေစပါတယ္။

၅။ ၾကက္သြန္နီထဲက Quercetin လို႔ေခၚတဲ့အစြမ္းထက္ ကြန္ေပါင္းတစ္မ်ိဳးက ကင္ဆာေရာဂါကိုု ကာကြယ္တဲ့ အဓိကေနရာကေန ပါဝင္ပါတယ္။

၆။ ပ်ား၊ ျခင္ယင္နဲ႔ တျခားအင္းဆက္ပိုးမႊားေတြ အကိုက္ခံရတဲ့အခါ ၾကက္သြန္နီရဲ႕ အေစးကို လိမ္းေပးျခင္းျဖင့္ အဆိပ္တက္၍ ေရာင္ရမ္းနာက်င္ျခင္းမ်ားကို သက္သာေစပါတယ္။

၇။ ၾကက္သြန္နီက ကိုယ္တြင္းအပူအပုပ္ႏွင့္ ျပည္တည္နာေတြကို ထိေရာက္စြာ ေျပာက္ကင္းသက္သာေၾတာကို အံ့ၾသဖြယ္ ေတြ႕ရွိရပါမယ္။

၈။ ၾကက္သြန္နီမွ ျဖစ္တဲ့ ၾကက္သြန္မိတ္ကလည္း ဗီတာမင္ ေအ အျပည့္ပါဝင္လို႔ မျဖစ္မေနစားသံုးသင့္တဲ့ အစားအစာလည္းျဖစ္ပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment